Меню Затваряне

F.A.Q.

ЧИСТАЧИ - изнасяне и извозване на отпадъци

F.A.Q. Почистване и извозване

F.A.Q. Почистване и извозване – Често пъти нашите клиенти се интересуват от някои технологични подробности относно изнасянето, извозването и изхвърлянето на отпадъци, стари мебели и вещи до депо.

Имам отпадък за изхвърляне, какво да правя?

Ако имате строителен, битов или друг отпадък имате няколко варианта, за да се отървете от него. Един от тях е да потърсите услугите на фирма за почистване и извозване на отпадъци, да си поръчате контейнер, пак от такава фирма, който може да пълните в продължение на 24 или 48 часа.

По същият начин стоят нещата и когато става въпрос за изнасяне и извозване на стари мебели, дрехи и покъщнина. Вие избирате дали да направите заявка за контейнер или директно да поръчате транспорт за изхвърляне на ненужните вещи.

Мога ли да поръчам фирма за изхвърляне на боклук до депо в района?

Да, разбира се, необходимо е само да се обадите по телефона, за да заявите услуга на фирмата за изхвърляне на боклук до депо в района на вашето населено място. Нашите екипи ще ви дадат точна информация как да получите цена и да запазите час.

Къде да изхвърля строителните си отпадъци от ремонт?

Имайте предвид, че нерегламентираното изхвърляне на отпадъци е незаконно и наказуемо. Вижте повече ТУК.

Повечето хора си мислят, че спокойно може да стоварят строителните си боклуци до контейнера пред блока, но не подозират, че това си е своего рода престъпление и е напълно незаконно. За да бъдат извозени отпадъците след ремонт или почистване трябва да се обърнете към специализирана фирма на извозване на отпадъци, която ще ги събере, натовари и извози до специализирано депо.

Информация относно някои законови разпоредби

Важно е човек да е запознат със законовите разпоредби касаещи изнасянето, извозването и най вече изхвърлянето на строителни и битови отпадъци.

Как да се изхвърлят правилно отпадъците?

София – вижте разпоредбите на столичния инспекторат ТУК.

Пловдив – вижте разпоредбите на община Пловдив ТУК.

Варна – вижте разпоредбите на община Варна ТУК.

Всеки от нас е отговорен за опазването на околната среда. Управлението на собствените ни отпадъци е част от този процес. Най-правилното решение е да се обърнете към фирма за почистване. Защо, защото тя, освен с извозването до сметище, ще се погрижи и за рециклирането на боклука. Разделянето на дървото, пластмасата и алуминия от стъклото, на желязото от бетона е стъпка към по-доброто оползотворяване на отпадъците.

Санкции и глоби за изхвърляне на строителни и едрогабаритни отпадъци

Имате стар диван, холна гарнитура, трикрилен гардероб или огромна секция от която искате да се отървете…Първото нещо, за което се сещате: защо да не изнесем с помощта на някой съсед мебелите пред блока?

Трябва да знаете обаче, че санкциите, които налагат от общините са доста високи. Имайте предвид това, когато ви мине идеята да стоварите ненужните мебели до контейнерите за битови отпадъци. 

Това може да направите единствено в дните определени за пролетното и есенно почистване.

Каква е цената за извозване на отпадъци?

Цени за извозване на отпадъци, стари мебели и покъщнина

Всяка фирма, която извършва услуги по почистване, събиране и изнасяне на строителни отпадъци определя сама цените към своите клиенти. Цена не може да се определи еднозначно, защото зависи от много фактори. Факторите са: обем, габарити, тегло, местоположение, достъпност и други.

Всеки клиент може да получи предварителна оферта и да договаря индивидуално цена за услугата, от която има нужда. Това е причината поради която не даваме конкретни цени в нашия сайт, тъй като не искаме да подведем нашите клиенти и да стават недоразумения.

Каква е цената за извозване на стари мебели?

Извозване на стари мебели до депо е услуга, която предлагаме от самото създаване на фирмата. Ние предлагаме извозване на старо обзавеждане до депо, но и преместване на стари мебели от хамали от един адрес на друг. Цената се определя спрямо вида на мебелите; етаж от който трябва да се свалят; наличието или липса на товарен асансьор. Ние използваме собствен транспорт за извозване на стари мебели до сметището. От значение за цената е дали има място за паркиране на буса или камиона ни в близост до мястото, където се намират вещите.

Как да намеря фирма за извозване на отпадъци на добра цена в района?

От какво се определя цената за извозване на отпадъците и какво означава „ДОБРА ЦЕНА“? В много сайтове ще прочетете „Изхвърляне и извозване на строителни отпадъци и боклук с контейнери до сметище на достъпни цени“. Но коя е „достъпната цена“. Това е цената, която всеки от нас е готов да плати, за да се отърве от старите мебели или строителния боклук!

Потърсете в морето от фирми, които извозват боклуци, и ще намерите вашата. Не се оставяйте да бъдете подмамени от обещанията за ниска цена и безплатни услуги. Знаете, че безплатно е единствено сиренето на мишката в капана. БЕЗПЛАТНО извозване на отпадъци НЯМА!

Call Now Button