Меню Затваряне

Почистване след смърт

Почистване след смърт и престой на труп в имота.

Ние сме на разположение за почистване след смърт и извозване на отпадъци от силно замърсени жилища. След като човек умре, домът му трябва да бъде почистен. Освен това, биологичните рискове от почистване след смърт са различни в зависимост от причината за смъртта. Ние правим почистване на апартаменти и къщи след дълъг престой на труп. Това са неприятни дейности, но все някой трябва да се заеме с тях и да извърши почистването. Загубили ли сте любим човек и трябва да разчистите къщата или апартамента на починалия? Ние ще ви помогнем да намерите професионалиста, от който се нуждаете! Чистачи.ком са на ваше разположение и в този случай. Това е дейност, която трябва да бъде извършена с много внимание и умения.

Не всяко почистване след смърт е леко. Не всяко наследяване на имот е безпроблемно. Не винаги наследниците се озовават в имоти, в които няма почти нищо за изнасяне и за почистване. Понякога нещата са много комплексни и трудни. Все пак има хора, за които домът, в който са починали е единствени дом, който са имали през всички свои дни. Там е натрупан, под формата на вещи, цял един живот. Не е лесно да се прецени какво да се вземе и какво да се изхвърли. Важно е да се намерят и предадат на наследниците документите на починалия човек.

Има и друг проблем, понякога има доста наследници, които имат различни мнения по отношение на имота: дали да се ползва, дали да се продава, дали да се отдава под наем. Така или иначе, първото нещо, което трябва да се направи е да се почисти имота.

Специфични случаи при почистване на имот след смърт

Какво казахме, в доста случаи, стопаните на дома са имали и домашни любимци. Най-добрият вариант е за животинките да се погрижат роднините. Има случаи, в които нещата не са толкова прости. Самотни стари хора умират всеки ден в нашата страна. В повечето случаи те нямат близки роднини в района. За тяхната смърт разбират съседи, и то едва след като трупът е престоял и започва да мирише. Това не касае само клошарите, това се отнася и за много хора, чиито близки са в друг град или в чужбина. Ако има домашен любимец, той може да бъде сполетян от същата съдба, ако не може да си набави храна и вода.

Тогава се налага почистване на останките и на домашните любимци, а това е доста неприятна работа. Цената е висока, защото със сигурност се налага и дезинфекция на пространството.

Защо да използвате услуга за разчистване след смърт?

Най-лесно за вас ще е да поверите работата по разчистването след загуба на близък човек на професионалист, който ще се погрижи за всичко, напълно прозрачно и сериозно! Ние помагаме в случаите, когато човекът, който е починал има домашни любимци. Важно е близките на починалия да могат да разгледат неговите вещи и да си вземат това, което искат. Важно е останалите неща да бъдат опаковани с уважение и да бъдат закарани на подходящо място.

Нека не забравяме, че има и емоционален аспект, съчетан с натрупването на вещи в апартамента или къщата. Това може да се окаже значителен проблем, особено ако лицето е живяло в имота дълго време и е трупало вещи. Следователно работата по разчистването може да се окаже значителна. В такъв случай услугите на фирма за почистване след смърт ще се окажат задължителни.

Почистване след смърт на къща или апартамент : Как работи?

1/ Оценка на състоянието на имота и нуждите при почистване
След заявка за оферта от вас, ние ще направим оценка на помещенията, които трябва да бъдат изчистени, напълно безплатно. Ако имате ценности трябва да си ги приберете, защото можете да решите да ги запазите или да ги продадете, но може и да ги поверите на нашите специалисти по почистване, срещу приспадане на част от стойността на услугата.

2/ Сортиране на вещи и рециклиране
След като направим оглед и се разберем за ден и час за извършване на услугата, ще можем да сортираме вещите в няколко категории, за да оптимизираме цената за депониране на отпадъците, доколкото е възможно:

 • Има такива, които могат да бъдат дарени на различни асоциации или нуждаещи се: Мебели, дрехи, посуда и др.?
 • Трябва да се види какво може да се рециклира: скрап?
 • Трябва да се прецени какво трябва да се изхвърли на сметището?

3/ Дезинфекция на жилището, ако е необходимо
Ние може да направим и оценка на санитарното състояние на жилището. Трябва да знаете, че 10 до 20% от наследените жилища, свързани със смърт на роднина, обикновено са много мръсни и нехигиенични къщи или апартаменти. Възрастни или болни хора, вероятно страдащи от синдром на Диоген, които се характеризират със занемарени условия на живот и очевидна липса на хигиена. В някои случаи също се натъкваме на патологично натрупване на вещи, което прави работата по-сложна и я оскъпява.

В тези случаи професионалистите, които се намесват за разчистването, почистват и дезинфекцират помещението след изпразването му.

Повикайте ЧИСТАЧИ.КОМ за разчистване след смърт

Наистина, разчистването след смърт не е лека работа и трябва да се извършва с голямо внимание, за да не се изхвърлят документи или лични спомени на починалия. Това е начин за уважение към покойника чрез запазване на тези спомени за неговите близки и бъдещите поколения. Понякога е необходима дълга подготвителна работа, преди да се пристъпи към разчистването.

Един съвет от нас, когато сте наследник на имот, направете проверка на наследството, за да не се окаже, че имотът, който сте наследили е с тежести. Предварителната проверка на наследство има за цел да установи не само какви имоти, МПС-та, парични влогове, дялови участия във фирми и други права е притежавал наследодателят, но и какви дългове е имал. Това проучване трябва да се направи преди приемане на наследството. Имайте предвид това, за да не се окаже, че само ще увеличите своите дългове, като освен това заплатите и почистването на имота след смърт.

Доверете се на чистачите от нашия екип за всякакво почистване след смърт или при наследство на имот, за да сте спокойни, че нищо няма да пострада или да изчезне, че стените ще останат непокътнати след почистването, че вашите ценни вещи ще ви бъдат отнети неправомерно. При нужда от почистване след смърт на къщи, апартаменти или други имоти, свържете с CHISTACHI.COM, за да получите оферта. Наш сътрудник ще ви даде пояснения, ако има нещо, което е неясно за вас. Важно е да се каже, че работим със специализирани депа за отпадъци в цялата страна. Ние не изхвърляме боклуците в контейнерите за смет! При нас боклуците се рециклират и отвежда до специализирани сметища.

Защо сме различни от останалите фирми за почистване?

 1. Разполагаме с професионално обучени специалисти, чиято квалификация повишаваме непрекъснато;
 2. Следваме добрите практики за дейностите по почистване и извозване на отпадъци;
 3. Разполагаме със собствен транспорт и професионално оборудване;
 4. Изхвърляме отпадъците след почистване на лицензирани сметища в страната;
 5. Рециклираме отпадъците, там където това е възможно;
 6. Даряваме годните мебели и вещи на бедни и нуждаещи се хора;
 7. Проследяваме целия процес по почистване и извозване на отпадъците – от началото до края;
 8. Държим непрекъсната връзка с клиентите, искаме обратна връзка и сме готови да посрещнем техните оплаквания и похвали, за да подобрим качеството на услугите, които предлагаме.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ЧИСТАЧИ.КОМ – 088 888 1000!

Call Now Button