Меню Затваряне

Почистване след смърт и дезинфекция

Почистваме помещения след дълъг престой на труп

Почистване след смърт и дезинфекция на имот е една от основните дейности на нашите екипи.

Ако и вие имате нужда от почистване след смърт и дезинфекция, сте на точното място! Екипите на chistachi.com са на ваше разположение за тази услуга по почистване след смърт. Често пъти се изправяме пред проблем, когато наследим апартамент на починал роднина и се налага той да бъде почистен. Има случаи, в които не се знае какво точно ще се намери в съответния имот. Може да е сравнително чисто, но може и да се крият големи и неприятни изненади зад входната врата. Случаите са различни, подходите при такъв тип почистване след смърт също. Важното е да се доверите на точните хора за извършването на тази дейност.

Пазете се от капани при почистване след смърт

След загубата на любим човек може да се изправите пред трудната задача да почистите неговия дом и да отберете вещите му. В началото тази задача изглежда обезсърчаваща и трудна за реализация. След като премине първоначалната емоция е необходимо да прибегнете към действие.

Обикновено роднините на починалия човек са в шок, а това може да е благоприятен случай за измамници да се възползват от положението и да злоупотребят с имота. Не са редки случаите, когато се случва дадена къща или апартамент да се окаже, че е незаконно става притежание на трето лице.

В много случаи, особено, ако става въпрос за почистване на клошарски апартамент или къща след смърт, минава доста време в търсене на документите на имота. Нашите бригади винаги правят всичко необходимо, за да предадат важните документи на техните собственици, за да няма злоупотреба с имота след това. Важно е всичко ценно да не попада в ръцете на кой и да е.

Етапи при почистване след смърт на имот или жилище. Какво предлагаме ние от Чистачи.ком?

Както казахме, всяка смърт на близък човек е шок. Това, обаче, не трябва да ни прави безразсъдни. Трябва внимателно да се прецени фирмата, която ще се наеме за това почистване. Това е важно и за вашата сигурност, и за сигурността на имота. Има много особености, които трябва да се съобразят при почистването след смърт.

Ето и основните етапи от дейността:

 • Оглед на имота, който ще се почиства, за да бъде определена цената;
 • Подготовка за почистването: сортиране на предметите, мебелите, дрехи и т.н.;
 • Изнасяне и подреждане на мебелите и вещите в превозното средство;
 • Прави се дезинфекция преди започване и след приключване на обекта;
 • При почистване след смърт се прави и помитане;
 • Отпадъците, мебелите и вещите се извозват до специализирани депа с подходящ транспорт от работливи момчета.

Кога се налага дезинфекция на имот преди почистване?

Дезинфекция се налага винаги, когато става въпрос за занемарен или клошарски имот. Също така, когато в имота е починал човек и трупът е престоял. Обикновено в такива къщи или апартаменти положението е доста сериозно. Мръсотията е и по тавана, без преувеличение. В такъв случай дезинфекцията е задължителна. Много често екипите на ЧИСТАЧИ.КОМ се натъкват на колонии с хлебарки, бълхи, дървояди, бели червеи, мишки, плъхове и редица други насекоми и животинки. Да, това е реалността в имотите на хора, които страдат от синдром на Меси, Диоген или Плюшкин. Това е и съдбата на домове на стари хора, които са починали и са открити седмица или две след това.

Защо се прави дезинфекция след почистване на имот при смъртен случай и престой на трупа? Защото така сме сигурни, че екипите, които ще извършват почистването няма да пострадат. Дезинфекцията дава сигурност и на наследниците на имота, както и на хората, които живеят наблизо. Задължително се правят дезинфекции на всеки етап от почистването, въпреки че чистачите влизат със специални костюми, маски и противогази, когато това се налага.

Финалната дезинфекция на имота след почистване след смърт се прави накрая, след като бъдат изнесени всички вещи.

Каква е цената за почистването след смърт и дезинфекцията на имота?

Не е евтино да се направи почистване след смърт и дезинфекция на имота, цената зависи от квадратурата и степента на замърсеност. Има различни варианти на мръсно и замърсено. Уверяваме ви, че дори ви е бедна фантазията на какво може да се натъкнете. Еднозначна цена няма как да се даде. Ценообразуването е многокомпонентно и зависи от много неща. Няма еднакви цени, няма и еднакви имоти за почистване след смърт и дезинфекция.

Ето какви варианти може да има при почистване след смърт и дезинфекция в къща, апартамент или друг имот:

 • почистване след смърт и дезинфекция след престой на труп – може да са настъпили процеси на разлагане и дори след изнасяне на трупа да се носи зловонна миризма извън имота, дори;
 • почистване след смърт и дезинфекция на жилище на клошар с домашни любимци – тогава също гледката далеч не е приятна, а и вонята е неописуема;
 • почистване след смърт дезинфекция на жилище и след пожар в клошарски имот – тук имаме две бедствия в едно, положението е много сложно и се изискват доста умения;
 • почистване на кръв и телесни течности след смъртта и престой на трупа – тогава се налага тройна дезинфекция, за да се гарантира сигурността на екипите и живущите в имота и околностите;
 • може да се наложи почистване след убийство, самоубийство или естествена смърт – всеки случай е специфичен и се третира отделно и т.н.

Защо да изберете нашите чистачи нас за почистване след смърт и дезинфекция?

Почистването след смърт и дезинфекция е специфична услуга, с която не всяка бригада ще се нагърби. Това е услуга, която трябва да бъде извършена качествено. Много са особеностите, много са капаните, в които може да попаднете при почистване след смърт и дезинфекция. Затова трябва внимателно да изберете с кой ще работите. Чистачи.ком имат традиции в този вид почистване.

Ние работим в цялата страна, имаме екипи по райони и ще отговорим на всяко предизвикателство. Обадете се на бригадата чистачи, за да заявите услугата по почистване след смърт и дезинфекция.

Call Now Button