Меню Затваряне

Почистване след пожар

Почистване след пожар на къщи и имоти

Бригада чистачи за почистване след пожар на апартаменти, къщи, сгради, тавани, мазета и всякакви помещения и терени. Почистването след пожар е трудоемка, неприятна, но и опасна задача. Не са много фирмите за почистване, които се заемат с това предизвикателство. Пожарите са неочаквани, истинско бедствие, за което никога не може да сме подготвени. Този тип почистване изисква специална екипировка, професионални умения и добре обучени чистачи. Това е начинание, което може да се окаже доста опасно, затова не ви съветваме да предприемате нищо сами.

Важно е да сте наясно какви са стъпките, които трябва да следвате, когато става въпрос за почистване след пожар. Наистина, този процес може да бъде сложен и изисква намесата на опитни специалисти. Трябва да се следва определен алгоритъм, за да се осигури ефективно и екологично почистване след пожар.

Защо е необходимо да повикаме чистачите след пожар?

След пожар повикайте чистачите! Защо? При опожаряване на жилището или имота се отделят сажди, които са много токсични. Саждите са аморфна форма на въглерода, продукт на непълно изгаряне или термично разлагане на въглеводородите в неконтролируеми условия /Източник: „Уикипедия“/. При самото изгаряне във въздуха се отделят огромни количества дим, сажди и други замърсители. Те буквално са канцерогенни за хората и животните, а и са особено вредни за природата.

Предимството да ползваме услугите на професионалисти

Почистването след пожар е сложна задача, която изисква специфични умения и ноу-хау. Многобройни са причините, поради които е важно да се обадите на професионалисти:

Първата е безопасността – професионалните почистващи екипи са обучени в правилата за безопасност и използват подходящо защитно оборудване. Така те гарантират собствената си безопасност, както и тази на другите хора в имота.

Втората е ефективността от почистването – обучените чистачи разполагат с необходимия опит, техника и инструменти. Това позволява те да да извършат бързо и напълно почистването, без да нанасят допълнителни щети на без това повредените мебели, настилки и предмети.

Не на последно място – респект към околната среда: фирмите, специализирани в почистването след пожар, използват екологично чисти продукти и методи, за да сведат до минимум въздействието върху природата и човешкото здраве.

Така може да се осигури здравословна и безопасна среда за всички обитатели на съответната сграда и да се ограничат негативните последици от пожара върху вашия имот.

Почистване на имоти след природни бедствия: пожар, гръмотевични бури, земетресение

Природното бедствие, или още стихийно бедствие, е разрушително по своята същност и мащаби природно явление. То не подлежи на контрол от страна на човека, освен това застрашава и заплашва здравето и живота на хората. Природните бедствия водят до значителни щети. Възможно е едно природно бедствие да породи след себе си и друго, например вулканичните изригвания често са съпътствани от земетресения, цунами и други. Източник: „Уикипедия

Какви могат да бъдат причините за възникване на пожара?

Причините за възникване на пожара може да са многобройни. Пожар вкъщи може да възникне от цигара, от забравен включен електрически уред, при късо съединение, при мълния, при земетресение. Много често пожар възниква и от отоплителен уред на дърва. Бъдете внимателни. Опитайте се да контролирате поне това, което зависи от вас, за да предотвратите това бедствие.

Стъпки при почистване след пожар

Първата работа на екипите по почистване, след възникване и потушаване на пожара е да се направи оценка на щетите. Преценява се и обема на това, което трябва да бъде почистено. Трябва да се прегледат всички елементи, които са били засегнати от огън или дим. Преценяват се тези, които могат да бъдат възстановени, както и тези, които трябва да бъдат изхвърлени. Трябва да се провери за наличие на опасни или токсични продукти. Определени материали или вещества могат да отделят вредни газове при изгаряне. Необходимо е да се извърши оценка на тези рискове, за да се гарантира безопасността на работещите на място, както и на хората, които след това ще ползват помещенията.

Етапи при почистването след пожар

 1. Обезопасяване на помещенията – не се допуска почистване на опожарени помещения без лични предпазни средства. Не се допуска присъствието на други лица в момента на почистването, поради риск от интоксикация;
 2. Отстраняване на отломки и повредени мебели, електроуреди, покъщнина от пострадалите помещения, вода от гасенето на пожара – така помещенията ще бъдат почистени от щетите и от всичко, което е повредено и ненужно;
 3. Отстраняване на саждите и пепелта без вода – с четки, гъби и кърпи – това се прави за чувствителните към вода повърхности;
 4. Водно почистване за устойчивите повърхности като фаянс, теракота, мрамор и други;
 5. Обезмирисяване и дезинфекция – обикновено миризмата след пожар остава за много дълго време. Доста е трудно да се отървем от нея; стените, таваните, пода…всичко я е поело. Когато се прави почистване след пожар е необходимо да се изстърже всяка повърхност до здраво, за да се премахне пропитата миризма на изгоряло;
 6. Обработка на стените, таваните и подовете преди полагане на новите настилки.

Цена на услугата „почистване след пожар“

Колко струва почистването след пожар? Това е въпрос, който вълнува всеки клиент. Работата е специфична, цената се определя според спецификата на обекта, който ще се почиства. Самият пожар предизвиква голям стрес у собствениците, които са пострадали. Често пъти почистването след пожар е услуга, която трябва да се извърши много спешно. Колкото повече престоят саждите в имота, толкова по-трудно е тяхното почистване, както и опасността от задушаване и интоксикация. Затова трябва да се действа спешно. Това обуславя и цената при този тип почистване. Обадете се, за да ви направим оферта. Тя ще е в зависимост от това, което искате да се почисти, цялостно или частично:

 • Почистване след пожар в апартамент, гараж, двор, производствено хале или къща.
 • Извозване на отломки и отпадъци след пожар до сметище в района;
 • Събиране и изнасяне на дребни отпадъци и отломки след пожар в чували и сваляне от етаж;
 • Почистване на сажди, обгоряла мазилка, тапети и подови настилки;
 • Изнасяне, товарене и извозване обгорели мебели, вещи, покъщнина, електроуреди;
 • Изпомпване на вода след гасене на пожар и остъргване на стени, под и таван.

Извършваме комплексна услуга, както и частична такава, ако желаете да извозим определени мебели и обзавеждане, или определени вещи от вашия опожарен имот.

Свържете се с екип за почистване след пожар

При нужда от почистване след пожар се свържете с CHISTACHI.COM, за да получите оферта. Наш сътрудник ще ви даде пояснения, ако има нещо, което е неясно за вас. Важно е да се каже, че работим със специализирани депа за отпадъци в цялата страна. Ние не изхвърляме боклуците в контейнерите за смет! При нас боклуците се рециклират и отвежда до специализирани сметища.

Защо сме различни от останалите фирми за почистване?

 1. Разполагаме с професионално обучени специалисти, чиято квалификация повишаваме непрекъснато;
 2. Следваме добрите практики за дейностите по почистване и извозване на отпадъци;
 3. Разполагаме със собствен транспорт и професионално оборудване;
 4. Изхвърляме отпадъците след почистване на лицензирани сметища в страната;
 5. Рециклираме отпадъците, там където това е възможно;
 6. Даряваме годните мебели и вещи на бедни и нуждаещи се хора;
 7. Проследяваме целия процес по почистване и извозване на отпадъците – от началото до края;
 8. Държим непрекъсната връзка с клиентите, искаме обратна връзка и сме готови да посрещнем техните оплаквания и похвали, за да подобрим качеството на услугите, които предлагаме.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ЧИСТАЧИ.КОМ – 088 888 1000!

Call Now Button