Меню Затваряне

Почистване след наводнение

Почистване след наводнение от бригада чистачи

Почистване след наводнение и други природни бедствия на къщи, апартаменти, мазета, търговски площи, ниви, градини и всякакви терени. Освен, че предизвикват много щети, наводненията застрашават и живота на хората и животните. Щетите може да бъдат наистина сериозни. Както се казва „нещастието никога не идва само“, та може при наводнение да възникне и пожар. Бъдете внимателни.

От всички природни бедствия наводненията са най-честата природна катастрофа. От всички екологични катастрофи наводненията са най-добре известни и познати на човека. Обикновено сме наясно как да реагираме, но понякога не можем да направим нищо, просто трябва да се преборим с последствията.

Почистване след наводнение – как да изберете точната фирма

Фирмите, които предлагат услугата за почистване след наводнение са добър помощник в борбата с щетите причинени в следствие на това природно бедствие. Когато става въпрос за избор на фирма занимаваща се с почистване след наводнение трябва да бъдете внимателни. На пазара вече има много представителни на пръв поглед агенции и фирми, предлагащи услуги за почистване след наводнение, но за съжаление много от тях предлагат лошо качество на извършените услуги или прекалено завишени цени. Съветът, който може да ви дадем при избора на фирма за почистване след наводнение е винаги да се свързвате само със сериозни фирми и компании с доказана репутация на пазара. Никога не наемайте съмнителни фирми, предлагащи примамливи цени за почистване след наводнение, защото може да се окажете измамени и в крайна сметка да платите двойно.

Почистване на имоти след природни бедствия: наводнения, лавини, циклони, земетресения

Природното бедствие, или още стихийно бедствие, е разрушително по своята същност и мащаби природно явление. То не подлежи на контрол от страна на човека, освен това застрашава и заплашва здравето и живота на хората. Природните бедствия водят до значителни щети. Възможно е едно природно бедствие да породи след себе си и друго, например вулканичните изригвания често са съпътствани от земетресения, цунами и други. Източник: „Уикипедия

Почистването на имот или къща след наводнение е сериозно и важно начинание. Ако почистим старателно след такова бедствие може да предотвратим повреда на част от имущество. Най-напред трябва да се отворят
всички врати и прозорци на къщата. Така осигуряваме добра вентилация и възпрепятстваме мухъла, който тръгва много бързо в такива случаи.

Какви могат да бъдат причините за възникване на наводнение?

Наводнението е едно от най-честите бедствия, които ни сполетяват. Причините за възникването на наводнения са много. Наводненията нанасят огромни щети, тъй като засягат населени райони, промишлени територии и продуктивни земеделски земи. В съответствие с научната класификация за този вид бедствия за територията на страната са характерни следните видове наводнения:

 • Природни наводнения – от разливи на реки, предизвикани от порои, циклон, торнадо; от снеготопене и други;
 • Техногенни наводнения – наводнения от аварии и неправилно управление на хидротехнически
  съоръжения, като скъсване на стена на язовир; наводнения, причинени от преднамерени действия (такива са и битовите наводнения, причинени от развален спирателен кран или спукана тръба).

План за действие при наводнение!

КОГАТО СЕ НАМИРАТЕ В ДОМА СИ:

Изключете газта и електричеството;
Поставете на възможно най-високото място, всички по-ценни предмети, вещи, хербициди и химикали.
Вземете „Чантата за оцеляване”, която трябва да е винаги готова;
Задължително вземате личните си документи, ценни вещи, пари (кредитни, дебитни карти), нотариални актове, застрахователни полици и други документи за собственост;
Напуснете по най-бързия начин дома си;
При невъзможност за напускане на сградата, се преместете на най-горните етажи или покрива. За положението си съобщете на тел. 112 или известете близките си за своето местонахождение. При пристигане на спасителните екипи поддържайте връзка с тях.
При невъзможност за евакуиране на животните, отворете вратите на помещенията, където са затворени.

Ако наводнението се дължи на битова злополука, т.е. спукана тръба или забравен спирателен кран, намерете веднага източника и спрете водата от централно място. Ако видите, че нещата са сериозни и не можете да се справите с водата се обадете на тел. 112. Трябва да се вземат незабавни мерки, за да не пострада никой от вашето домакинство или съседите.

Стъпки при почистване след наводнение

Първата работа на екипите по почистване, след овладяване на наводнението е да се направи оценка на щетите. Преценява се и обема на това, което трябва да бъде почистено. Трябва да се прегледат всички елементи, които са били засегнати от водата. Преценяват се тези, които могат да бъдат възстановени, както и тези, които трябва да бъдат изхвърлени. Трябва да се провери дали вече има мухъл в някое от помещенията, защото това може да бъде сериозна заплаха за здравето. Необходимо е да се извърши оценка на тези рискове, за да се гарантира безопасността на работещите на място, както и на хората, които след това ще ползват помещенията.

Когато правим почистване след наводнение условията наистина са тежки, както и всичко, което трябва да се изнася и изхвърля. Ако наводнението е било скоро, вещите, които са съсипани са пропити с вода и са поне 3 пъти по-тежки от обикновено. Това усложнява ситуацията и при събиране, и при изнасяне, и при товарене, както и при разтоварване на боклуците.

Етапи при почистването след наводнение

 1. Обезопасяване на помещенията – ако има врати или прозорци, които са повредени при наводнението и има опасност да наранят някой те се отстраняват; ;
 2. Отстраняване на повредени настилки, мебели, електроуреди, покъщнина от пострадалите помещения, вода, ако има все още такава – така помещенията ще бъдат почистени от щетите и от всичко, което е повредено и ненужно;
 3. Отстраняване на мокри тапети, паркет, ламинат, мокет и други – това се прави за чувствителните към вода повърхности;
 4. Изнасяне на повредените от водата книги, мебели, дрехи;
 5. Допълнително подсушаване и почистване за устойчивите повърхности като фаянс, теракота, мрамор, гранитогрес, мозайка и други;
 6. Дезинфекция – обикновено след наводнение бързо се настаняват плесени и мухъл, особени опасни за здравето;
 7. Обработка на стените, таваните и подовете преди полагане на новите настилки.

Защо сме различни от останалите фирми за почистване?

 1. Разполагаме с професионално обучени специалисти, чиято квалификация повишаваме непрекъснато;
 2. Следваме добрите практики за дейностите по почистване и извозване на отпадъци;
 3. Разполагаме със собствен транспорт и професионално оборудване;
 4. Изхвърляме отпадъците след почистване на лицензирани сметища в страната;
 5. Рециклираме отпадъците, там където това е възможно;
 6. Даряваме годните мебели и вещи на бедни и нуждаещи се хора;
 7. Проследяваме целия процес по почистване и извозване на отпадъците – от началото до края;
 8. Държим непрекъсната връзка с клиентите, искаме обратна връзка и сме готови да посрещнем техните оплаквания и похвали, за да подобрим качеството на услугите, които предлагаме.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ЧИСТАЧИ.КОМ – 088 888 1000!

Call Now Button