Меню Затваряне

Почистване на тавани

Почистване на тавани и мазета от боклуци в района. Разчистване на тавански помещения от ненужни вещи и вехтории.

Почистване на тавани в къщи, апартаменти и вили

Това друга основна дейност на ЧИСТАЧИ.КОМ – почистване на тавани. Почистването на апартаменти, къщи, офиси е едно на ръка, но нека не забравяме и друго важно сервизно помещение – тавана. Таваните също имат нужда от грижи, пререждане и почистване. Става въпрос именно за почистването на мазетата, таваните и гаражите…за тези, които ги имат, разбира се! След разчистване на къщата или апартамента логично идва и ред на мазета, тавани, гаражи. Нашите бригади чистачи за почистване и дезинфекция на тавани и тавански са на ваше разположение, ако имате нужда.

Да имаш таван е голямо богатство и привилегия, особено когато жилището е малко и няма достатъчно пространство за вещите, които не използваме чак толкова често. Когато човек има къща, таванът е бил и остава неразделна част от нея. Когато живее в блок или кооперация, в повечето случаи също има помещение, което е наречено таванско, та дори и да е с миниатюрни размери. В наши дни таванът не е просто склад и проветриво място, на което може да слагаме ненужни багажи. В днешно време много хора правят преустройство на тавана, за да го превърнат в място за живеене, за отдаване под наем или друго.

Почистване на тавани в блокове и кооперации

Какво представлява таванското помещение? Таванът, според повечето хора, е склад за различни стоки. Това е нашето пространство за редица ненужни вещи, боклуци и стари мебели.

Навремето това е било помещение в селска къща, където хората са съхранявали различни продукти, вещи и други. Таванът е бил проветривото помещение, където може да се сушат суджуци, например, или свинския бут, след като се заколи прасето. Там са държали и различни предмети и инструменти от бита. Често пъти отворените тавански помещения са били убежище и подслон за различни хищни животни – белки, златки, порове. Гълъбите също харесват таваните, след тях е направо бедствие.

В днешни дни тавани имаме във всеки жилищен блок и кооперация. Е, не е това, което е било навремето, но все пак е помещение, където може да трупаме на воля боклуци, зимнини, ненужни вещи или пък подпокривно пространство, което се налага да чистим след набезите на гълъбите, които го обожават. Обикновено на тавана държим неща, които очакваме да ни потрябват един ден, но често пъти този ден не идва…Често пъти то се превръща в непроходима крепост, заради натрупаните мебели, буркани, железарии, дограма, празни буркани, щайги и какво ли още не. Идва само време за почистване на тавана! Всъщност това е помещение, което би ни било доста полезно, ако успеем умело да използваме неговото пространство и успеем да го преустроим.

Какво трябва да знаем, когато тръгнем да почистваме тавана?

Таванът в къщата може да се разглежда като „уширение“ на жилищното пространство. Има хора, които на тавана си правят отделно помещение за игри, забавления или за живеене. Други пък го използват като изба за съхранение на виното и ракията, трети – като вехтошарник. Последните именно имат нужда от нашите съвети за това, „как да почистим ефективно тавана от боклуци“. Таванското помещение е не само място за съхранение на стари мебели и вещи. То е едно много ценно пространство. Ако успеете да то преустроите и подредите правилно ще видите колко полезно може да ви е то.

Услуги по почистване на таван във вашето населено място

Нашите услуги по почистване на таван са комплексни. Ние събираме отпадъците от тавана, изнасяме ги и ги извозваме до специализирано депо. Цената за почистване на таван варира спрямо това, което ще се почиства от него. Много евтино почистване на таван няма, защото трудът е специфичен. Работи се на тъмно, тясно и трудно достъпно място, в повечето случаи.

 • Почистване на силно замърсени тавани;
 • Почистване на таван след синдром на Диоген, Меси и Плюшкин;
 • Почистване на таван от трупове на гризачи;
 • Почистване на таван и подпокривно пространство от курешки от гълъби;
 • Чистене на таван от фекалии и трупове на белки, златки, порове;
 • Изнасяне на стари мебели от таванско помещение;
 • Изхвърляне на електроуреди от тавани и тавански помещения;
 • Извозване на вехтории от клошарски тавани;
 • Изнасяне и изхвърляне на стара дограма от тавани;
 • Разчистване на таван от метални отпадъци;
 • Извозване на хартиени и пластмасови отпадъци от таван;
 • Изхвърляне на стари дрехи в чували от тавани и подпокривни пространства;
 • Извозване на боклук от таван до депо със собствен превоз.

Етапи при почистване на таван от боклуци

Както при всяко почистване така и при почистването на тавани и тавански помещения има свой собствен алгоритъм, който чистачите на тавани следват задължително. Има няколко етапа при този вид почистване:

 • оценка на това, което трябва да се чисти;
 • договаряне за цена за чистене на мазета;
 • сортиране на отпадъците и събиране с цел подготовка за изнасяне;
 • изнасяне на мебелите, бурканите, дрехите или каквито отпадъци имате за изхвърляне от тавана до превозното средство;
 • товарене на боклуците след почистване на тавана в превозното средство, което ще ги откара до специализирано и законно депо за отпадъци;
 • помитане на тавана и общите части, през които е прекаран боклука;
 • дезинфекция на тавана, ако е клошарско или ако в него е имало умрели животни и курешки от гълъби;
 • извозване на отпадъците от тавана до сметище;
 • разтоварване на депото на всички боклуци от вашия таван.

Цена за почистване на таван

Цената за почистване на тавани не може да бъде дадена еднозначно. Тя се определя от доста неща, както сме казвали винаги. Ако таванското помещение се нуждае от рутинно почистване на отпадъци, цената е една, ако е клошарско и трябва да се изринат купища с боклуци – цената е друга. Всичко зависи от степента на замърсяване на тавана, неговата достъпност и разположение. Понякога, за да се стигне по подпокривното пространство трябват много усилия, защото е достъпно само по малка метална стълба или капандура. Това доста усложнява нещата и повишава цената. Цена за почистване на клошарски таван и цена за почистване на таван, в което се съхраняват само стари мебели и вехтории е съвсем различно понятие. Крайна цена за почистване на таван се дава след оглед, който се договаря с някой от екипа чистачи.

При нужда от почистване на тавани или подпокривни пространства към апартаменти, къщи, офиси се свържете с CHISTACHI.COM, за да получите оферта. Наш сътрудник ще ви даде пояснения, ако има нещо, което е неясно за вас. Важно е да се каже, че работим със специализирани депа за отпадъци в цялата страна. Ние не изхвърляме боклуците в контейнерите за смет или в реката! При нас боклуците се рециклират и отвежда до специализирани сметища.

Защо сме различни от останалите фирми за почистване?

 1. Разполагаме с професионално обучени специалисти, чиято квалификация повишаваме непрекъснато;
 2. Следваме добрите практики за дейностите по почистване и извозване на отпадъци;
 3. Разполагаме със собствен транспорт и професионално оборудване;
 4. Изхвърляме отпадъците след почистване на лицензирани сметища в страната;
 5. Рециклираме отпадъците, там където това е възможно;
 6. Даряваме годните мебели и вещи на бедни и нуждаещи се хора;
 7. Проследяваме целия процес по почистване и извозване на отпадъците – от началото до края;
 8. Държим непрекъсната връзка с клиентите, искаме обратна връзка и сме готови да посрещнем техните оплаквания и похвали, за да подобрим качеството на услугите, които предлагаме.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ЧИСТАЧИ.КОМ – 088 888 1000!

Call Now Button