Меню Затваряне

Почистване на клошарско жилище – 4 етапа

Разчистване на клошарски апартамент

Почистване на клошарско жилище – Синдромът на Диоген, мит или реалност?

Преди години се сблъскахме за първи път с почистване на клошарско жилище, гледката беше покъртителна. Няма как да опишем вонята, която се носеше от апартамента. Всъщност, по миризмата съседите бяха разбрали, че нещо се случва вътре. Човекът беше починал и ние трябваше на направим почистване след смъртта му. За съжаление, се касаеше за жена без семейство, която е имала психически проблеми и е живяла като клошар. Може да си представите в какво състояние беше апартамента. Никой не вярва преди да го види с очите си.

Почистване на клошарско жилище и много замърсени имоти след Диоген и Меси
Почистване на клошарско жилище

Когато отворихме вратата трябваше да си проправим път сред боклуците. Входът беше барикадиран от кашони, стари списания, книги, бутилки и всякакви боклуци. Почистването след смърт на клошарски апартамент има своята специфика. Неподготвен екип трудно ще преодолее миризмата и няма да са справи с тази тежка задача. Вътре има купища с боклуци, а в някои случаи и трупове на животни, фекалии и други гадости.

Хората трупат неимоверни неща: мебели, хартии, пластмасови опаковки, храна, консерви, дрехи…ненужни вещи и други, до такава степен, че блокират достъпа до собственото си жилище. Това се нарича синдром на ДИОГЕН.

Риск от зарази при почистване след смърт

Рискът от зарази е голям, не е невъзможно да се усеща миризма в целия блок.Когато става дума за почистване на силно замърсени жилища, или почистване на клошарски апартаменти, трябва да се започне от дезинфекция на целия имот.Нашите екипи разполагат със специално оборудване и екипировка именно за такива случаи.Често пъти замърсяването е много голямо, нарушена е целостта на мебелите, има повреди по стените, вратите, санитарията. Имали сме случаи, в които в имота няма ток или вода, а това изключително много усложнява нещата.

Етапи при почистване в клошарско жилище

Кои са етапите при почистване на силно замърсено жилище или имот?

  • Най-напред се пръска за дезинфекция на всички помещения и след това започва събирането на вещите, боклуците и дрехите в чували.
  • След това идва ред на изнасяне на мебелите от замърсеното жилище.
  • Накрая всичко това се извозва до специализирано депо.
  • След като бъде изнесен целия багаж от апартамента се прави и втора дезинфекция. Тя е с цел предпазване на нашия персонал и с цел превенция за цялата кооперация.

Ние сме на ваше разположение, ние сме фирма за почистване след смърт, и ще се отзовем на всяко ваше повикване веднага! Знаем, че понягога има неща, които не може да се планират. Ние имаме готовност да реагираме бързо, когато става въпрос за спешни ситуации.

Обадете се на телефон 088 888 1000, за да изпратим екип на място.

Call Now Button