Меню Затваряне

Фирми за извозване на отпадъци

Фими за извозване на отпадъци в района

Фирми за извозване на отпадъци до депо

Ако търсите фирми за извозване на отпадъци до депо в района сте на точното място. Ние от chistachi.com се занимаваме точно с това – извозване на стари мебели, извозване на стари вещи и мебели- ние сме в раздела фирми за извозване на боклуци. Изхвърлянето и извозване на отпадъци до специализирано сметище е процес, който включва транспортирането на твърди битови или строителни отпадъци от вашия дом или имот до специализирано сметище. Сметищата са предназначени да управляват и намалят въздействието на отпадъците върху околната среда. Така се гарантира, че те се третират правилно и безопасно. Не сме от фирмите, които ще изхвърлят боклуците в реката или близката канавка. Ние сме отговорни към хората и природата.

Ето един по-задълбочен поглед върху процеса на изхвърляне на отпадъци до специализирано депо

Кои са етапите при изнасяне и извозване на боклук до сметище в района? Ще ви разкажем малко повече за това. Ще ви дадем и повече информация как трябва да е структурирано депото и контейнерите, в които се събират отпадъците. Пътят на отпадъците е дълъг, етапите, през които преминава не са никак малко.

 1. Събиране на отпадъците
 2. Сортиране на отпадъците
 3. Транспортиране до депото
 4. Изхвърляне на депото
 5. Мониторинг и поддръжка на депата за отпадъци.

Събиране на отпадъците

Целият роцес започва с натрупването на отпадъци от домакинствата и бизнеса в помещенията. Нашите служители събират тези отпадъци от домовете и предприятията и ги транспортират до местни съоръжения за преработка на отпадъци – сметища, или депа.

Сортиране на отпадъците от фирми за извозване на отпадъци

Преди предаване в съоръженията за обработка събраните отпадъци се сортират, раздробяват и отделят. Този процес помага за премахване на потенциално опасни материали, като батерии, електроника и опасни медицински отпадъци, които трябва да бъдат отделени и рециклирани или изхвърлени правилно. Това е доста трудаемко, извършва се на ръка.

Транспортиране до депо от фирми за извозване на отпадъци

След това обработените отпадъци се транспортират до депото за едрогабаритни, растителни или строителни отпадъци. Депата обикновено се намират извън населените места. Те са далеч от жилищни райони, за да се сведе до минимум рискът от замърсяване на въздуха и водата.

Изхвърляне на депото

Веднъж пристигнали в депото, отпадъците се изхвърлят в клетка, която е специално проектирана да съдържа отпадъците и да предотврати замърсяването на подпочвените води. Клетките често се облицоват с пластове глина, синтетични мембрани и други материали, които помагат за задържането на отпадъците и предотвратяват проникването на замърсители в околната среда. Стремежът е да бъдат изграждани все по-съвършени депа за отпадъци. Нашата работа свършва до тук, но пътят на отпадъка продължава и по нататък.

Мониторинг и поддръжка на депата за отпадъци

След като отпадъците бъдат изхвърлени, депата се наблюдават внимателно, за да се гарантира, че не възникват течове или други проблеми, които биха могли да представляват заплаха за околната среда – за почвата, животинския и растителен свят. Редовната поддръжка и мониторинг също помагат да се удължи животът на депото и да се гарантира, че то остава ефективно и безопасно място за изхвърляне на отпадъци.

Защо фирмите за извозване на отпадъци до депо говорят за рециклиране?

В допълнение към горните стъпки процесът на изхвърляне и извозване на стари вещи и на отпадъци до депо включва и други дейности. Една от тях е рециклиране на определени материали, като алуминий, стъкло и хартия, както и компостиране на органични отпадъци. Като цяло целта на изхвърлянето на отпадъци до депо е да се управлява и намали въздействието им върху околната среда. Освен това, целта е същевременно се поддържа здравето и благосъстоянието на хората. Това е причината, поради която всяка сериозна фирма за извозване на отпадъци до депо иска да ги събира отделно.

Какво представлява рециклирането?

Огромното количество отпадъци, което генерира всеки един от нас всеки ден, влияе много лошо на околната среда. Консуматорският начин на живот и изхвърлянето на прекалено много боклук, който не може да се оползотворява, води до риска от катастрофални последици както за хората, така и за планетата. Затова е необходимо да се опитаме да ограничим този отпечатък. Дълг на всеки човек, както и на всяка една фирма за извозване на отпадъци е да се стреми да ги събира разделно и да ги предава за рециклиране. Фирмите за извозване на битови боклуци имат и дълг към обществото и природата.

Кои отпадъци могат да бъдат рециклирани от фирми за извозване на боклуци?

Подлежащи на рециклиране са пластмасата, стъклото, различните видове метал, автомобилни гуми, хартия, картон и масла. Най-често за рециклиране се предават метални отпадъци. Те се разделят на отпадъци от цветни метали и такива от черни метали. От своя страна черните метали се делят на тънко желязо и дебело желязо. За съжаление хората не се занимават да предават металните и хартиени отпадъци на вторичнни суровини, защото изкупната цената е твърде ниска.

Процесът на рециклирането на отпадъци позволява да се използват повторно природните ресурси, особено невъзобновяаемите. Това е начин да се намалят нивата на замърсяване и да се опази околната среда. С рециклирането се дава нов живот на боклука, образно казано. „Рециклирането е дейност за възстановяване или възобновяване на суровинни свойства. Голяма част от отпадъците представлява ценна суровина и може да бъде върната обратно в производствения процес или пък да ѝ се намери друго приложение.“ /Източник – www.ecocollect.bg/

Видове боклуци изхвърляни от фирми за извозване на отпадъци

Какви видове отпадъци познаваме? Най-общо казано, видовете се делят на битови, растителни и строителни. Реално имаме и още няколко подкатегории – опасни, промишлени, селскостопански. За всеки един отпадък може да се даде доуточняващо определение. Ще дадем един прост пример. Мебелите, които изхвърляте от дома си са битови отпадъци, но се водят и опасен отпадък, защото може би са лакирани с опасни лакове и бои. Може да ви се стори странно, но е така.

Същото важи и за паркета и дограмата в складовете, къщите, промишлените помещения. Тя също е обработена с лакове и бои, които са опасни за околната среда и човека.

Какви отпадъци може да бъдат извозени от вашия дом или офис?

 • извозване на стари мебели от всекидневна – холови гарнитури, фотьойли, маси и столове, легла, шкафове, бюфети и други;
 • изнасяне на стари мебели от спалня – спални, матраци, ъглови легла, ракли, столове, нощни шкафчета, нощни масички, скринове, гардероби и други;
 • изнасяне и извозване на битови отпадъци в силно замърсено жилище или имот на клошар;
 • изхвърляне на стари мебели от кухня от фирми за извозване на боклуци- кухненски шкафове, маси за хранене, столове, шкафове, пейки
 • фирми за извозване на боклуци – изнасяне и изхвърляне на стари мебели от коридор – вградени гардероби, портманта, ламперии и други;
 • изнасяне и извозване до сметище на стари електроуреди – печки, перални, сушилни ,фризери, миялни, хладилници, котлони, фурни за вграждане, абсорбатори, микровълнови печки, миксери, бойлери и други;
 • изнасяне и изхвърляне на едра и дребна черна и бяла техника – телевизори, радиа, компютри, лаптопи, монитори, различни домакински уреди и други;
 • извозване до депо от фирма за почистване на отпадъци след ремонт – дървена дограма, ламперия, чугунени или алуминиеви радиатори, паркет, ламинат, мокет, балатум, строителни отпадъци, стиропор и други;
 • изнасяне и изхвърляне на сметище на битови и строителни отпадъци, стари вещи и боклуци от апартаменти, къщи и дворове– дрехи, посуда, домакински принадлежности и други;
 • изхвърляне на стари мебели и вещи след почистване след смърт от фирми за извозване на отпадъци;

Списъкът наистина е дълъг, с това не се изчерпват възможностите на фирмите за извозване на отпадъци. Най-важното, когато избирате на кой да се доверите, е фирмата наистина да извози отпадъците до сметище.

Защо да изберете нашата фирма за извозване на отпадъци и стари вещи?

Извозването на отпадъци от вашия дом, офис или промишлено помещение е важно за вас. Това е услуга, която трябва да бъде извършена качествено. Много са особеностите, много са капаните, в които може да попаднете при изнасяне и извозване на битови и строителни отпадъци. Затова трябва внимателно да изберете сред фирмите за извозване на боклуци, с която ще работите. Чистачи.ком имат традиции в този вид почистване – извозване на битови и строителни отпадъци.

Чистачи.ком работи на територията на всеки град по извозването на битови и строителни отпадъци. Може да поръчате услуга за вашето населено място, ако търсите фирми за извозване на боклуци. Просто се свържете с наш екип, за да ви съдействаме и информация за събиране и извозване на отпадъци и да ви дадем цена. Ние сме утвърдени специалисти в бранша. На вярното място сте, ако се нуждаете от почистване на клошарски имот. Телефонът е един – ЧИСТАЧИ 0888881000. Работим за нашите клиенти 7/7, просто се обадете!

Call Now Button