Меню Затваряне

Разчистване на жилища след Диоген

Почистване след синдром на Диоген

Разчистване на жилища след Диоген и патологично събирателство, вещомания, синдром „МЕСИ“, синдром „Плюшкин“…

Какво означава разчистване на жилища след Диоген, вещомания, Меси? Определения, които изразяват едно и също патологично състояние, в което може да изпадне всеки един от нас след силен стрес и в условия на самота! Крайният резултат е един – жилището се превръща в необитаемо, силно занемарено, запуснато, а човекът, който живее там постепенно гасне…Това е подценявана патология, на която е редно цялото общество да обърне внимание! Не трябва с пренебрежение да подвикнем след такъв човек „Виж го, Плюшкин…“, трябва да се опитаме да сигнализираме на неговите близки или на социалните служби за този проблем, за да се опитат да намерят някакво разрешение. Има случаи, когато за страдащите от синдрома на Диоген има обрат.

Обществото ни трябва да знае, че това е болестно състояние. Няма гаранция, че някой от нашето обкръжение няма за започне да страда от синдрома на Диоген, Плюшкин или Меси. Никой не знае какво го чака, нито пък може да избяга от съдбата си. Бъдете бдителни, наблюдавайте какво се случва около вас, някой може би има нужда от вашата помощ.

Как да разпознаем хората, които страдат от синдрома на Диоген?

Ако страдащият от синдром на Диоген има близки, не са редки случаите, в които те не подозират нищо за това, което се случва с техния роднина. Защо ли? Защото извън своята обител, клошарите се прикриват и може изобщо да не ги разпознаете, че са такива. Има различни степени на заболяването, различни признаци, различно поведение. При някои от тях се променя даже външността заради пренебрегването на елементарната лична хигиена. Въобще не е задължително тези хора да са бедни. Понякога синдрома на Диоген се проявява при състоятелни мъже и жени, които изпитват страх от харченето на пари. Те не искат да купуват нещо ново и затова не изхвърлят нищо старо.

Какво се случва с хората страдащи от синдрома на Диоген?

Има случаи, в които такива хора живеят незабелязано с години, трупат, трупат ненужни вещи. Накрая животът им завършва в мизерия, мръсотия, дори със унизителна смърт. Те биват „убити“ от собствените си вещи, често затрупани сред боклуците, които така акуратно са събирали години наред. Имали сме доста случаи, в които сме правили почистване на силно замърсени жилища, претрупани с вещи, до такава степен, че входът е блокиран и достъпът в апартамента невъзможен. Няма как семейството или наследниците да се справят сами с такова почистване. Неминуемо е поръчване на фирма за почистване.

Много често, ако човекът с Диоген е без семейство и без близки, съсед да подаде сигнал, след като е усетил силната воня от апартамент или къща. Често пъти миризмата се носи на 100-200 м. и няма как да остане незабелязана. Докато, обаче, се усеща, че има живот в имота или жилището, всички си траят. Чак след като стане ясно, че нещо лошо се е случило с човека се сигнализира в полицията.

Фирма за разчистване на жилища след Диоген

Почти никоя фирма за почистване не се наема да почиства след смърт, причинена от синдрома на ДИОГЕН, или да прави почистване на силно замърсени клошарски жилища! Вонята е невероятна, мръсотията чудовищна, шокът за близките неописуем. Освен това е необходимо да се направи тотална дезинфекция на помещенията и преди да започне събирането и изнасяне на боклуците от жилището, както и след това. Разчистване на жилища след Диоген не е обичайно почистване от боклуци. Такъв процес има своята специфика. Боклуците, които се изнасят и извозват в такива случаи са много по-различни от тези, които чистим в обикновен дом.

Почистване след смърт, след синдром на Диоген може да направи само фирма, която извършва специфични услуги. Ние работим в пълна дискретност, за да не злепоставяме никой. Често пъти близките на хора с Диоген изпитват неудобство от създалата се ситуация. ЧИСТАЧИ.КОМ проявява разбиране към тях и спазва добрите практики в областта на почистването и извозване на отпадъци.

Как се извършва почистване на апартамент пълен с отпадъци – синдрома на Диоген, Меси или Плюшкин ?

Започва се от коридора, по принцип. Трябва да имате предвид, обаче, че има случаи, когато като отворите входната врата се натъквате на стена от боклуци. Тя е толкова плътна, като от тухли, и пробиването на тунел в нея е доста трудна и неприятна операция. Поетапно боклуците и вещите се събират в чували и изнасят. Обикновено те са сплъстени, примесени с хранителни останки. Почти винаги има и „домашни любимци“ като хлебарки, плъхове, мишки…От 50-60 м2 може да излязат до 200 м3 боклук – невероятно, но факт!

Много е важен подходът и последователността. Екипите на всички фирми за почистване след синдром на Диоген трябва да са много добре обучени, тъй като обстановката е специфична. Няма как в такова жилище да се влезне без специална екипировка и оборудване, защото има риск за здравето на работниците и съседите, ако има такива. Трудно се прави и оглед на такива обекти, защото в повечето случаи входната врата е буквално „зазидана“.

Може да прочетете повече за почистване на клошарски жилища в някои от другите ни статии в блога.
В следващи статии ще ви покажем отблизо как протича работния процес. Очаквайте продължение…

Ако търсите кой на направи извозване на боклуци от силно замърсено жилище…

„Как да намеря фирма, която прави почистване на клошарски жилища„, ще попитате вие? Това е въпрос, който всеки си задава, когато ножът опре до кокала. Потърсете в Гугъл, там ще намерите отговора. А за удобство се обадете на ЧИСТАЧИ.КОМ – 088888 1000. Нашите екипи ще ви посъветват какво да предприемете и как да постъпите, за да е най-удобно и най-безболезнено за вас.

Call Now Button