Меню Затваряне

Почистване след синдром на Меси

Момчета, които ще почистят вашия имот след синдром на Меси

Почистване след синдром на Меси в къщи, апартаменти, имоти, дворове. Разчистване на силно замърсени помещения и терени. Почистването на клошарски апартаменти е наша основна дейност.

Не всяко почистване след смърт е леко. Не всяко наследяване на имот е безпроблемно. Не винаги наследниците се озовават в имоти, в които няма почти нищо за изнасяне и за почистване. Понякога хората са изправени пред много проблеми, които трябва да се решат преди да се наследи даден имот. Такъв е и случая, когато става дума за почистване на апартамент или къща след синдром на Меси. За хората със синдрома на Меси е толкова трудно да се разделят с нещата или да ги изхвърлят, че предметите се натрупват и претрупват жизненото пространство до степен, в която вече не могат да се използват. Това е сериозно патологично разстройство на личността.

Какво представлява синдрома на Меси?

Синдромът на меси е патологичното събирателство, също силогомания или хординг (на английски: compulsive hoarding), срещано разговорно като меси синдром (messie syndrom). Той представлява вид натрапливо поведение. Думата „messie“ е измислена от американската педагожка Сандра Фелтън (от англ. mess – мръсотия, безпорядък). Самата тя е страдала от това заболяване, но не е толкова разпространена в англоговорещите страни, където се използва главно терминът compulsive hoarding („натрапчиво запасяване/складиране“). Понятието Messie обаче е добило разпространение в медиите, особено в западна Европа, където се излъчват предавания като „Raus aus dem Messie-Chaos“ (Kabel1) и „Das Messie Team“ (RTL2). Фелтън публикува книги, които се занимават със заболяването, като по този начин запознава голям брой читатели със своя проблем. (Източник Уикипедия – https://bg.wikipedia.org/)

Симптомите на натрупване на вещи често започват в юношеска възраст. Разстройството може да бъде леко в началото, но се влошава с възрастта и когато страдащите достигнат средата на тридесетте години, може да причини значителни проблеми. Смята се, че 2 до 3 процента от населението е засегнато от това заболяване. Среща се еднакво често сред жените и мъжете. Трябва да разграничим синдрома на Меси от колекционерството, разбира се.

Симптоми при синдром на Меси

Хората със синдром на Меси имат силно желание да трупат и съхраняват предмети. Те се разстройват, когато трябва да се разделят с тези предмети. Те нямат достатъчно място, за да съхраняват всичко, които натрупват. Жилищното пространство става толкова разхвърляно и неподредено, че вече не може да се използва, освен за съхраняване на натрупани вещи. Например вестниците могат да се натрупат в мивката и да заемат плотовете, печката и пода на кухнята, което прави невъзможно приготвянето на храна в кухнята. Същото се случва и с останалите сервизни помещения като баня и тоалетно.

Такива хора престават да общуват и социалният им живот започва да страда. Например, хората със синдром на Меси може да не допускат с години други хора, включително членове на семейството, приятели и домашни майстори, в къщата, защото се срамуват от бъркотията. Това може да доведе до риск от пожар или до заразяване с паразити. Някои страдащи са наясно, че патологичното събирателство е проблем, но много други не.

Когато домашните любимци в дома станат прекалено много

Има и още един сериозен проблем при страдащите от патологично събирателство. Това е струпването на животни. Засегнатите хора отглеждат повече домашни любимци, отколкото могат да нахранят, настанят или осигурят ветеринарни грижи. Оставят животните да живеят в нехигиенични условия. Често има твърде много животни, те залиняват, разболяват се, умират в жилището. Много от засегнатите обаче не осъзнават, че не полагат адекватни грижи за животните. Хората с такива синдроми са много привързани към своите домашни любимци и не искат да ги дават в приюти или да им бъдат отнемани. Без лечение симптомите обикновено остават непроменени или с малка промяна през целия живот.

Необходима е спешна намеса, ако синдрома се установи навреме. За съжаление в повечето случаи се установява след смъртта на лицето или в края на неговия живот. Тогава разчистването на къщата или апартамента става изключително трудно. Имали сме случаи, в които сме правили почистване в присъствието на болните собственици, разбира се в присъствие на роднина. Съпротивлението, което срещаме е неописуемо.

Дейности при почистване след синдром на Меси

Почистването на дома на човек страдащ или страдал от синдром на Меси е доста трудна и неприятна задача. Едно такова почистване изисква извършването на разнородни дейности. Какви са те? Като цяло дейностите по почистване след синдром на Меси са: дезинфекция, основно почистване, събиране и извозване на боклуците, помитане и фино почистване.

Боклуците и вещите след едно такова почистване трябва да бъдат много старателно сортирани, защото се карат на различни сметища според вида им.

Етапи при почистване след синдром на Меси и патологично събирателство

От съществено значение, при почистване след синдром на Меси, е да се използва бригада, специализирана в този вид дейности. Това е задължително, за да се постигне ефективен резултат и да се възстанови доброто състояние на жилището. Може да се каче, че екипите на chistachi.com работят в екстремни условия. Затова трябва да има изработен строг протокол и да се действа по план. Винаги се налага използването на специално оборудване за справяне с разлагащи се боклуци, трупове на животни или екскременти. Картинката е потресаваща, но е важно да се обърнете към квалифицирани специалисти, за да останете доволни. И почистването, и дезинфекцията изискват добър опит, а не аматьорско поведение.

Като цяло, вещите, които успяваме да спасим от такива домове са малко, а и никой не иска да ползва мебели вонящи на фекалии и урина. Всичко е така напоено с различни течности, че е немислимо да се употребява от който и да било след това.

Нашият протокол по почистване след синдром на Меси и патологично събирателство включва 5 етапа:

 1. Оценка на първоначалното състояние на имота – починал ли е човек в имота, има ли човешки и животински останки, какво е общата състояние и обема на боклуците, които ще се изнасят. От това се определя и цената за услугата. Прави се и първоначална дезинфекция, особено, ако е имало престоял труп.
 2. Сортиране на вещите, отпадъците и боклуците – всички официални и важни документи се сортират и съхраняват. След това те биват предадени на собствениците. Това може да отнеме доста време, защото хората, засегнати от тези поведенчески разстройства, не са наясно с важността на документите и са склонни да трупат боклук и ненужни предмети върху тях.
 3. Изнасянето на обемистите мебели и предмети, както и на ненужни вещи, които пречат на почистването – хората засегнати от това заболяване имат склонност да трупат всевъзможни вещи и предмети навсякъде. Често пъти са блокирани входните врати, както и вратите към помещенията вътре в имота. Налага се буквално проправяне на коридори, за да се стигне до вътрешността на стаите.
 4. Следващият етап е основното почистване на имота, събиране на дреболии, развалени храни, трупове на животни. За целта са нужни специални машини като водоструйки, инжектор-екстрактори, специални четки и препарати. Много често боклуците са се сраснали с пода, стените и тавана, а наслоената мръсотия е неописуема. Необходимо е отстраняването на фекалии, урина и други неприятни материали и течности, с които буквално са напоени вещите в имота на клошаря.
 5. Дезинфекция, помитане и още по-фино почистване, след като бъдат изнесени всички вещи и боклуци от имота. Много често в такива имоти няма осветление и вода, което прави почистването още по-трудно и дълго. Не са редки и случаите, когато няма стъкла и се налага да се слага шперплат или найлон на прозорците, за да не духа или да не вали в помещенията.

Цена за почистване на клошарски имоти след синдром на Меси

Каква е цената на нашата услуга по почистване след синдром на Меси? Цената за почистване на къща, апартамент или друг имот след синдром на Меси не може да бъде дадена веднага. Тя зависи от доста неща, част от които описахме по-горе. Например: има ли починал човек в имота, има ли човешки и животински останки, разложен ли е бил трупа. Друго важно нещо е какъв е обема на боклуците, които ще се изнасят, каква е степента на замърсеност и т.н. За да ви дадем конкретна цена за разчистване на имот след Диоген се свържете с нас.

Доверете се на чистачите от нашия екип за всякакво почистване след синдром на Меси и силогомания, за да сте спокойни, че нищо няма да пострада или да изчезне, че стените ще останат непокътнати след почистването. Ние ви гарантираме, че вашите ценни вещи и документи ще ви бъдат предадени надлежно. При нужда от почистване след синдром на Меси на къщи, апартаменти или други имоти, свържете с CHISTACHI.COM, за да получите оферта. Наш сътрудник ще ви даде пояснения, ако има нещо, което е неясно за вас. Важно е да се каже, че работим със специализирани депа за отпадъци в цялата страна. Ние не изхвърляме боклуците в контейнерите за смет! При нас боклуците се рециклират и отвежда до специализирани сметища.

Защо сме различни от останалите фирми за почистване на клошарски апартаменти и имоти?

 1. Разполагаме с професионално обучени специалисти, чиято квалификация повишаваме непрекъснато;
 2. Следваме добрите практики за дейностите по почистване и извозване на отпадъци;
 3. Разполагаме със собствен транспорт и професионално оборудване;
 4. Изхвърляме отпадъците след почистване на лицензирани сметища в страната;
 5. Рециклираме отпадъците, там където това е възможно;
 6. Даряваме годните мебели и вещи на бедни и нуждаещи се хора;
 7. Проследяваме целия процес по почистване и извозване на отпадъците – от началото до края;
 8. Държим непрекъсната връзка с клиентите, искаме обратна връзка и сме готови да посрещнем техните оплаквания и похвали, за да подобрим качеството на услугите, които предлагаме.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ЧИСТАЧИ.КОМ – 088 888 1000!

Call Now Button