Меню Затваряне

Почистване след синдром на Диоген

Бригада за почистване след синдром на Диоген и силогомания

Почистване след синдром на Диоген на всякакви помещения, къщи, имоти, терени и постройки. Разчистване на боклуци след клошар. Нашата бригада чистачи предлага специализирани услуги по почистване на апартамент и дезинфекция след синдром на Диоген. Ние разчистване всякакви имоти, тавани, мазета, гаражи, апартаменти и къщи след патологично събирателство. За съжаление повечето хора, които страдат от синдрома на Диоген умират в самота. Едва миризмата от разлагащите се трупове алармира съседите, че нещо се случва и биват открити, когато вече е късно.

Не всяко почистване след смърт е лесно. Не всяко наследяване на имот е безпроблемно и бързо. Не винаги наследниците се озовават в имоти, в които няма почти нищо за изнасяне и за почистване. Понякога, за съжаление, освен смъртта наследниците се сблъскват и с друг проблем – техният близък е страдал от синдром на Диоген. Ако подозирате, че ваш близък е засегнат от такова състояние алармирайте съответните служби!!! Може да се окаже, че сте спасили човешки живот.

Кой е бил Диоген?

Диоген Синопски е роден в град Синоп (в днешна Турция) през 412 г. пр.н.е.. За Диоген щастието се крие в независимостта – по-точно в тоталната независимост. Той постига това като се стреми да разчита в минимална степен на околните обстоятелства – спи под открито небе при най-лошото време и яде каквото успее да намери. Според Диоген всички изкуствени „предимства“ на цивилизацията са несъвместими с щастието и моралът възпира завръщането към природната простота. Вероятно неговият аскетичен начин на живот дава името и на т.нар. „Синдром на Диоген“.

Какво е синдром на Диоген?

Синдромът на Диоген е разстройство, което се характеризира с изключителна нечистоплътност, мръсотия в дома, апатия. Това е тенденция към съхраняване на боклуци (подобно състояние е силогоманията: вид патологично колекционерство) и липса на срам. Синдромът на Диоген е обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР), което обикновено се заражда още в най-ранна детска възраст. Това разстройство обаче се се проявява доста по-късно. Това е разстройство на психиката, което се характеризира с патологично събиране на вещи от всякакъв тип и произход. Причините за развитие на този тип психично разстройство може да бъдат различни, все още няма официално становище по този въпрос. Според учените става дума за набор от биологични, генетични и индивидуални жизнени фактори.

„Медиците са стигнали до извода, че този синдром възниква заради нарушения в работата на предната поясна гънка и островния дял на главния мозък. Като правило, именно тези области отговарят за вземането на решения. Често този синдром възниква на фона на силна депресия и слабоумие. Среща се преди всичко при по-възрастните хора и неговото разпространение в света е около 3%. Лекарствата могат да намалят някои признаци на синдрома, но до пълно оздравяване може да се стигне само при активна социална работа.“ (Източник: МЕДИПРО)

Какво е силогомания, или хординг?

Силогоманията се разграничава от синдрома на Диоген в няколко аспекта, но за съжаление често се прави грешка и тези две поведенчески разстройства се бъркат. Силогоманията, която може да се нарече още „колекционерство“, се характеризира с желание на засегнатия индивид да натрупа прекомерно или дори компулсивно множество предмети, без да му се налага да ги използва след това. Силогоманиакът (човек, засегнат от силогомания) следователно започва да живее в разхвърляна среда до степен да вижда, че движенията му са ограничени. За много специалисти синдромът на Диоген е частен случай на силогоманията.

Синдром на Диоген – рискове за здравето?

Сега ще разберете защо почистване след синдром на Диоген е толкова специално. Каквото и разстройство да засегне човека, дали е синдром на Диоген или силогомания, рисковете за здравето му са огромни. Условията на живот на тези хора са толкова вредни, че често пъти водят до смърт. Много често след смъртта на даден човек разбираме, че е страдал от Синдром на Диоген. Самите роднини и близки хора са учудени да го разберат. Липсата на каквато и да било хигиена води до развитието на патогенни организми (бактерии, плесени, гъбички, микроби и др.), които могат да причинят алергии или дори натравяне. Освен развитието на патогенни микроорганизми организми има сериозен риск на мястото да се размножат мишки, плъхове, хлебарки. Тези животни могат да умрат в имота, а труповете им могат да причинят още по-големи опасности и проблеми за околните. Ето от всичко това идват особеностите при почистване на клошарски имот.

Дейности при почистване на апартамент след синдром на Диоген

Почистването на дома на човек страдащ или страдал от синдром на Диоген е доста трудна и неприятна задача. Едно такова почистване изисква извършването на различни дейности. Какви са те? Като цяло дейностите по почистване след синдром на Диоген са: дезинфекция, основно почистване, събиране и извозване на боклуците, помитане и фино почистване.

Боклуците и вещите след едно такова почистване трябва да бъдат надлежно сортирани, защото се карат на различни сметища според вида им.

Етапи при почистване след синдром на Диоген и силогомания, хординг

От съществено значение, при почистване след синдром на Диоген, е да се използва бригада, специализирана в този вид дейности. Това е задължително, за да се постигне ефективен резултат и да се възстанови доброто състояние на жилището. Може да се каче, че екипите на chistachi.com работят в екстремни условия при почистване на силно замърсени жилища. Затова трябва да има изработен строг протокол при почистване на жилище с такова замърсяване и да се действа по план. Винаги се налага използването на специално оборудване за справяне с разлагащи се боклуци, трупове на животни или екскременти. Картинката е потресаваща, но е важно да се обърнете към квалифицирани специалисти, за да останете доволни. И почистването, и дезинфекцията изискват добър опит, а не аматьорско поведение.

Като цяло, вещите, които успяваме да спасим от такива домове са малко, а и никой не иска да ползва мебели вонящи на фекалии и урина. Всичко е така напоено с различни течности, че е немислимо да се употребява от който и да било след това.

Нашият протокол по почистване клошарски имот след синдром на Диоген и силогомания включва 5 етапа:

 1. Оценка на първоначалното състояние на имота – починал ли е човек в имота, има ли човешки и животински останки, какво е общата състояние и обема на боклуците, които ще се изнасят. От това се определя и цената за услугата. Прави се и първоначална дезинфекция, особено, ако е имало престоял труп.
 2. Сортиране на вещите, отпадъците и боклуците при почистване на клошарски имот – всички официални и важни документи се сортират и съхраняват. След това те биват предадени на собствениците. Това може да отнеме доста време, защото хората, засегнати от тези поведенчески разстройства, не са наясно с важността на документите и са склонни да трупат боклук и ненужни предмети върху тях.
 3. Изнасянето на обемистите мебели и предмети при почистване на клошарски имот, както и на ненужни вещи, които пречат на почистването – хората засегнати от това заболяване имат склонност да трупат всевъзможни вещи и предмети навсякъде. Често пъти са блокирани входните врати, както и вратите към помещенията вътре в имота. Налага се буквално проправяне на коридори, за да се стигне до вътрешността на стаите.
 4. Следващият етап е основното почистване на клошарски имот, събиране на дреболии, развалени храни, трупове на животни. За целта са нужни специални машини като водоструйки, инжектор-екстрактори, специални четки и препарати. Много често боклуците са се сраснали с пода, стените и тавана, а наслоената мръсотия е неописуема. Необходимо е отстраняването на фекалии, урина и други неприятни материали и течности, с които буквално са напоени вещите в имота на клошаря.
 5. Дезинфекция, помитане и още по-фино почистване, след като бъдат изнесени всички вещи и боклуци от имота. Много често при почистване на клошарски имот няма осветление и вода, което прави почистването още по-трудно и дълго. Не са редки и случаите, когато няма стъкла и се налага да се слага шперплат или найлон на прозорците, за да не духа или да не вали в помещенията.

Цена за почистване след синдром на Диоген

Каква е цената на нашата услуга по почистване след синдром на Диоген? Цената за почистване на клошарски имот или къща, апартамент или друг имот след синдром на Диоген не може да бъде дадена веднага. Тя зависи от доста неща, част от които описахме по-горе. Например: има ли починал човек в имота, има ли човешки и животински останки, разложен ли е бил трупа. Друго важно нещо е какъв е обема на боклуците, които ще се изнасят, каква е степента на замърсеност и т.н. За да ви дадем конкретна цена за разчистване на имот след Диоген се свържете с нас.

Доверете се на чистачите от нашия екип за всякакво почистване след синдром на Диоген и силогомания, за да сте спокойни, че нищо няма да пострада или да изчезне, че стените ще останат непокътнати след почистването след клошар. Ние ви гарантираме, че вашите ценни вещи и документи ще ви бъдат предадени надлежно след почистване на апартамент или имот след Диоген или Меси. При нужда от почистване след синдром на Диоген на къщи, апартаменти или други имоти, свържете с CHISTACHI.COM, за да получите оферта. Наш сътрудник ще ви даде пояснения, ако има нещо, което е неясно за вас. Важно е да се каже, че работим със специализирани депа за отпадъци в цялата страна. Ние не изхвърляме боклуците в контейнерите за смет след почистване на клошарски имот! При нас боклуците се рециклират и отвежда до специализирани сметища.

Защо сме различни от останалите фирми за почистване на клошарски имот?

 1. Разполагаме с професионално обучени специалисти за почистване на жилище след клошар, чиято квалификация повишаваме непрекъснато;
 2. Следваме добрите практики за дейностите по почистване и извозване на отпадъци при почистване след синдром на Диоген и след почистване на клошарски имот;
 3. Разполагаме със собствен транспорт и професионално оборудване при почистване на клошарски имот;
 4. Изхвърляме отпадъците след почистване на апартамент на лицензирани сметища в страната;
 5. Рециклираме отпадъците, след почистване след синдром на Диоген, там където това е възможно;
 6. Даряваме годните мебели и вещи на бедни и нуждаещи се хора;
 7. Проследяваме целия процес по почистване и извозване на отпадъците – от началото до края;
 8. Държим непрекъсната връзка с клиентите, които са поръчали почистване на клошарски имот, искаме обратна връзка и сме готови да посрещнем техните оплаквания и похвали, за да подобрим качеството на услугите, които предлагаме.

ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КЛОШАРСКИ ИМОТ ВИ ОЧАКВАМЕ ВИ НА ЧИСТАЧИ.КОМ – 088 888 1000!

Call Now Button