Меню Затваряне

Почистване на мазета

Почистване на мазета в къщи, апартаменти и вили

Това е една от основните дейности на ЧИСТАЧИ.КОМ. Почистването на апартаменти, къщи, офиси е едно на ръка, но нека не забравяме и едни от най-важните сервизни помещения. Те също имат нужда от грижи и почистване. Става въпрос именно за почистването на мазетата, таваните и гаражите…за тези, които ги имат, разбира се! След разчистване на къщата или апартамента логично идва и ред на мазета, тавани, гаражи.

Почистване на мазета в блокове и кооперации

Какво представлява мазето? Мазето, според повечето тълковни речници, е склад за различни стоки. Това е нашата хазна за зимнина, но и за редица ненужни вещи, боклуци и стари мебели.

Други синоними, с които наричаме мазето са изба, маза, зимник. Навремето това е било помещение в селска къща, където хората са съхранявали своята зимнина, брашно и други провизии, вино, ракия. Там са държали и различни предмети и инструменти от бита. Обикновено мазето е било в приземния етаж на къщата, или вкопано отделно помещение в имота. Поради това е било сухо и прохладно, а температурата е била почти постоянна през цялата година..

В днешни дни мазета имаме във всеки жилищен блок и кооперация. Е, не е това, което е било навремето, но все пак е помещение, където може да трупаме на воля боклуци, зимнини, ненужни вещи. Обикновено в мазето държим неща, които очакваме да ни потрябват един ден, но често пъти този ден не идва…Идва само време за почистване на мазето! Всъщност това е помещение, което би ни било доста полезно, ако успеем умело да използваме неговото пространство.

Какво трябва да знаем, когато тръгнем да почистваме мазето?

Мазето в къщата може да се разглежда като „уширение“ на жилищното пространство. Има хора, които в мезето се правят механа или работилница. Други пък го използват като изба за съхранение на виното и ракията, трети – като вехтошарник. Последните именно имат нужда от нашите съвети за това, „как да почистим ефективно мазето“. Мазето е не само място за съхранение на стари мебели и вещи. То е едно много ценно пространство. Ако успеете да то управлявате правилно ще видите колко полезно може да ви е то.

Call Now Button