Меню Затваряне

Почистване на мазета

Почистване на мазета в къщи, апартаменти и вили

Това е една от основните дейности на ЧИСТАЧИ.КОМ – почистване на мазета. Почистването на апартаменти, къщи, офиси е едно на ръка, но нека не забравяме и едни от най-важните сервизни помещения – мазетата. Те също имат нужда от грижи и почистване. Става въпрос именно за почистването на мазетата, таваните и гаражите…за тези, които ги имат, разбира се! След разчистване на къщата или апартамента логично идва и ред на мазета, тавани, гаражи. Нашите бригади чистачи за почистване и дезинфекция на мази и сутерени са на линия, ако имате нужда.

Да имаш мазе е направо привилегия, особено когато жилището е малко и няма достатъчно пространство за вещите, които не използваме чак толкова спешно. Когато човек има къща, мазето е неразделна част от нея. Когато живее в блок или кооперация, в повечето случаи също има помещение, което е наречено мазе, въпреки, че е далеч от това, което навремето са наричали „ЗИМНИК“. Разбира се, че вече е и друго предназначението на мазето – в наши дни то е просто склад.

Почистване на мазета в блокове и кооперации

Какво представлява мазето? Мазето, според повечето тълковни речници, е склад за различни стоки. Това е нашата хазна за зимнина, но и за редица ненужни вещи, боклуци и стари мебели.

Други синоними, с които наричаме мазето са изба, маза, зимник. Навремето това е било помещение в селска къща, където хората са съхранявали своята зимнина, брашно и други провизии, вино, ракия. Там са държали и различни предмети и инструменти от бита. Обикновено мазето е било в приземния етаж на къщата, или вкопано отделно помещение в имота. Поради това е било сухо и прохладно, а температурата е била почти постоянна през цялата година..

В днешни дни мазета имаме във всеки жилищен блок и кооперация. Е, не е това, което е било навремето, но все пак е помещение, където може да трупаме на воля боклуци, зимнини, ненужни вещи. Обикновено в мазето държим неща, които очакваме да ни потрябват един ден, но често пъти този ден не идва…Често пъти то се превръща в непроходима крепост, заради натрупаните мебели, буркани, железарии, дограма. Идва само време за почистване на мазето! Всъщност това е помещение, което би ни било доста полезно, ако успеем умело да използваме неговото пространство.

Какво трябва да знаем, когато тръгнем да почистваме мазето?

Мазето в къщата може да се разглежда като „уширение“ на жилищното пространство. Има хора, които в мазето се правят механа или работилница. Други пък го използват като изба за съхранение на виното и ракията, трети – като вехтошарник. Последните именно имат нужда от нашите съвети за това, „как да почистим ефективно мазето“. Мазето е не само място за съхранение на стари мебели и вещи. То е едно много ценно пространство. Ако успеете да то управлявате правилно ще видите колко полезно може да ви е то.

Услуги по почистване на мазе във вашето населено място

Нашите услуги по почистване на мазе са комплексни. Ние събираме отпадъците от мазето, изнасяме ги и ги извозваме. Цената за почистване на мазе варира спрямо това, което ще се почиства. Много евтино почистване на мазе няма, защото трудът е специфичен. Работи се на тъмно, тясно и трудно достъпно място, в повечето случаи.

 • Почистване на силно замърсени мазета;
 • Почистване на мазе след синдром на Диоген, Меси и Плюшкин;
 • Почистване на мазе от трупове на гризачи;
 • Чистене на мазе от фекалии и мръсни води след спукана тръба;
 • Изнасяне на стари мебели от мазе;
 • Изхвърляне на електроуреди от мазета и сутерени;
 • Извозване на вехтории от клошарски мазета;
 • Изнасяне и изхвърляне на стара дограма от мазета;
 • Разчистване на мазе от метални отпадъци;
 • Извозване на хартиени и пластмасови отпадъци от мазе;
 • Изхвърляне на стари дрехи в чували от мазета и подземия;
 • Извозване на боклук от мазе до депо със собствен превоз.

Етапи при почистване на мазе от боклуци

Както при всяко почистване така и при почистването на мазета и изби има алгоритъм, който чистачите на мазета следват задължително. Има няколко етапа при този вид почистване:

 • оценка на това, което трябва да се чисти;
 • договаряне за цена за чистене на мазета;
 • сортиране на отпадъците и събиране с цел подготовка за изнасяне;
 • изнасяне на мебелите, бурканите, дрехите или каквито отпадъци имате за изхвърляне до превозното средство;
 • товарене на боклуците след почистване на мазето в превозното средство, което ще ги откара до специализирано и законно депо за отпадъци;
 • помитане на мазето и общите части, през които е прекаран боклука;
 • дезинфекция на мазето, ако е клошарско или ако в него е имало умрели животни;
 • извозване на отпадъците до сметище;
 • разтоварване на депото на всички боклуци от вашето мазе.

Цена за почистване на мазе

Цената за почистване на мазе не може да бъде дадена еднозначно. Тя се определя от доста неща, както сме казвали винаги. Ако мазето се нуждае от рутинно почистване на отпадъци, цената е една, ако е клошарско и трябва да се изринат купища с боклуци – цената е друга. Всичко зависи от степента на замърсяване на мазето, неговата достъпност и разположение. Цена за почистване на клошарско мазе и цена за почистване на мазе, в което се съхранява зимнина е съвсем различно понятие. Крайна цена за почистване на мазе се дава след оглед, който се договаря с някой от екипа.

При нужда от почистване на мазета или изби към апартаменти, къщи, офиси се свържете с CHISTACHI.COM, за да получите оферта. Наш сътрудник ще ви даде пояснения, ако има нещо, което е неясно за вас. Важно е да се каже, че работим със специализирани депа за отпадъци в цялата страна. Ние не изхвърляме боклуците в контейнерите за смет или в реката! При нас боклуците се рециклират и отвежда до специализирани сметища.

Защо сме различни от останалите фирми за почистване?

 1. Разполагаме с професионално обучени специалисти, чиято квалификация повишаваме непрекъснато;
 2. Следваме добрите практики за дейностите по почистване и извозване на отпадъци;
 3. Разполагаме със собствен транспорт и професионално оборудване;
 4. Изхвърляме отпадъците след почистване на лицензирани сметища в страната;
 5. Рециклираме отпадъците, там където това е възможно;
 6. Даряваме годните мебели и вещи на бедни и нуждаещи се хора;
 7. Проследяваме целия процес по почистване и извозване на отпадъците – от началото до края;
 8. Държим непрекъсната връзка с клиентите, искаме обратна връзка и сме готови да посрещнем техните оплаквания и похвали, за да подобрим качеството на услугите, които предлагаме.

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ЧИСТАЧИ.КОМ – 088 888 1000!

Call Now Button